İçeriğe geç

Aidat Kirayı Geçebilir Mi

1 ay aidat ödenmezse ne olur?

Borcunu ödemeyen bir mülk sahibi, diğer mülk sahiplerinden biri veya yönetici tarafından kendisine dava açılabilir ve bir icra prosedürü başlatılabilir. Borca aylık yüzde beşe kadar faiz bile talep edilebilir.

Kiracı kaç ay aidat ödemezse tahliye edilir?

Bu durumda, kiraya veren ev sahibi, kiracıya, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde kira veya harç borcunu ödemeyen kiracıya karşı 30 günlük ödeme süresi içeren bir ihtar gönderir. Kiracı, kiracıya bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde borcunu ödemezse ev sahibi kira sözleşmesini feshedebilir.

Aidatı geç ödenirse ne olur?

Ödenmemiş aidatların geciktiği günler için aylık %5 gecikme cezası uygulanır. Yani bir gün veya 30 gün gecikme olması fark etmeksizin aynı faiz uygulanır. İcra takibine başvururken kat malikleri kurulu kararı müteakip başvuruya eklenebilir veya herhangi bir belge eklenmeden malikten ödeme yapması istenebilir.

Kiracı apartman aidatı ödenmezse ne olur?

Kiracının kirayı ödememesi nedeniyle ev sahibi kiracıya karşı icra takibi başlatabilir. Bu durumda; kiralanan taşınmazın bulunduğu yerdeki icra daireleri icra takibinden sorumludur. İcra takibi başlatıldığında icra makamı kiracıya ödeme emri tebliğ eder.

Aidat ne kadar gecikebilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, Yönetim Kurulu, katkı paylarını ödemeyen kat malikinden aylık %5 oranında faiz alma hakkına sahiptir. Yönetici veya diğer kat malikleri, katkı paylarını ödemede geciken diğer kat malikine karşı dava açabilir.

Kaç ay aidatı ödenmezse icra gelir?

Apartman/site aidatı ödenmediği takdirde, aidat borcunu ödemeyen apartman sahibi veya kiracı hakkında, ister ödenmemiş tesis aidatı, ister avans olsun, takip eden ayın başından itibaren icra takibi başlatılabilir. (KMK m. 22) Bunun için, icra takibi başlatılmadan önce taraflara ihtar veya ihtarda bulunulması gerekir…

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

2 ay üst üste kira ödenmezse ne olur?

“Kira iki ay üst üste ödenmezse” hükmü, ev sahibine bu noktada yasal bir hak tanır. Tahliye davası: Tahliye davası açıldığında, mahkeme süreci başlar. Mahkeme, hem ev sahibinin hem de kiracının delillerini ve itirazlarını değerlendirir.

Aidat vermemek suç mu?

Aidat ödememek suç mudur? Kiracılardan veya kat mülkiyeti sahiplerinden dairelerin ve mülklerin ortak alan ihtiyaçlarını karşılamak için ücretler alınır. Aidatlarını ödemeyen kat mülkiyeti sahipleri ayrıca para cezasına çarptırılabilir ve faizli bir haciz alabilirler.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Özetle, kiracıların kira sözleşmesindeki hukuka aykırı hükümlere veya aşırı gerekliliklere itiraz etme hakkı vardır; ancak, aidat ödeme zorunluluğu gibi kira sözleşmesinin şartlarına uygun hususlarda itiraz etme hakkı yoktur.

Aidatı kiracı mı öder ev sahibi mi?

KMK’ya göre, tüm masraflardan sorumlu asıl kişi daire sahibidir. Mevzuatta, türü ne olursa olsun tüm masraflar daire sahibi tarafından karşılanır ve kiracıların ortak masraflar ve avans ödemelerinden doğrudan sorumlu olduğuna dair bir ifade yoktur.

Aidat borcu için ihtarname şart mı?

◼️İcra takibine başlamadan önce ödenmemiş borçlar için hatırlatma gönderme zorunluluğu yoktur. Uygulamada, bazı site ve konut idareleri nezaketen ara sıra mülk sahiplerine veya kiracılara bu tür hatırlatmalar veya uyarılar gönderebilir.

3 ay aidat ödenmezse ne olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 20. maddesine göre, icra takibi, kat maliki ve kiracıya karşı aynı anda başlatılabilir. Kat maliki ve kiracı, icra takibinden müteselsilen sorumludur.

Apartman aidatı en fazla kaç ay ödenmezse?

Yapı yönetimince bir tarih belirlenip kat malikleri kurulunca onaylanmadığı takdirde, ilgili ayın 20’sine kadar daire/site ORTAK GİDER payının (aidatının) tamamını ödemeyen kat maliklerine veya diğer borçlulara, ihtara gerek kalmaksızın kendiliğinden peşin ödeme yapılır.

Hangi durumlarda apartman aidatı ödenmez?

Genel bir kural olarak, hizmetler eksik veya yetersizse, sakinler veya mal sahipleri katkı payı ödememe hakkına sahiptir. Bu durumda, sakinler veya mal sahipleri genellikle sorunları bina yönetimine veya yerel yetkililere bildirmeli ve sorunun çözülmesi için önlem alınmasını talep etmelidir.

Apartman aidatı kaç ay ödenmezse?

Yapı yönetimince bir tarih belirlenip kat malikleri kurulunca onaylanmadığı takdirde, ilgili ayın 20’sine kadar daire/site ORTAK GİDER payının (aidatının) tamamını ödemeyen kat maliklerine veya diğer borçlulara, ihtara gerek kalmaksızın kendiliğinden peşin ödeme yapılır.

Aidatımı ödemezsem ne olur?

Katkı paylarını ödemeyen kiracıya karşı icra takibi başlatılabilir. Borç taleplerini icra etmeye yetkili icra daireleri, taşınmazın bulunduğu yerdeki icra daireleridir. İcra takibinin sadece yönetici tarafından yapılacağına dair kesin bir karar yoktur. İcra dairesi sahipleri tarafından da yapılabilir.

Ödenmeyen aidat borcundan kim sorumlu?

Buna göre, bağımsız bölümde kiracı olan kişi, kat maliki tarafından ödenmeyen aidatlardan sorumludur.

Aidat ödenmezse su kesilir mi?

Site yöneticisi aidatlarımı ödemediğim için elektriğimi ve suyumu kesebilir mi? Aidatlarınızı ödemezseniz, site yöneticisi size sadece bir icra emri verebilir. Elektriğinizi veya suyunuzu kesemez. Elektriğiniz veya suyunuz kesilirse, kamu hizmeti şirketi izinsiz girdiğiniz için size para cezası bile verebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir