KOSGEB desteği kimler alabilir?
Destek programından yararlanabilmek için şirketin Türk Ticaret Kanunu kapsamında gerçek veya tüzel kişi statüsünde olması, sisteme kayıtlı olması ve işletme beyannamesinin güncel ve aktif olması gerekmektedir. Sisteme kayıt işlemi KOSGEB veri tabanı kayıt işlemine ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
KOSGEB’e başvurma şartları nelerdir?
Başvuran KOBİ tanımına uymalıdır. Başvuran yasal bir işletme işletmelidir. Başvuran son 3 yılda KOSGEB desteği almamış olmalıdır. Başvuran talep edilen tüm belgeleri sunmuş olmalıdır.
KOSGEB hangi şartlarda para veriyor?
2019’da asgari gelire ulaşma kriterleri: Covid-19 salgını öncesinde aktif olduğu düşünülen MKİ’ler başvuruda bulunmaya uygundur. Vergi idaresinin mali kayıtlarına göre 2019’da asgari yaş 75’tir.
KOSGEB işyeri açma desteği ne kadar 2024?
2024 yılı 2. ihalesi için başvurular 1 Ağustos’ta başladı. Başvurular 30 Ağustos’ta sona eriyor. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanacak.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?
Koskep, satın aldığınız makine, ekipman, yazılım, personel ve hizmet alım maliyetleri için KDV hariç tutarın %80’i oranında üç yıllık ödemesiz dönemli faizsiz kredi sağlar. Yeni iş kuran şirketler ve henüz bir yıllık süreyi tamamlamamış şirketler girişimcilik desteğinden yararlanabilir.
KOSGEB’den kimler yararlanamaz?
Yeterli birikime veya sermayeye sahip olmayan girişimciler KOSGEB desteklerinden yararlanamazlar. Bu destekler genellikle şirketlerin altyapısına ve mali durumuna göre belirlenir. Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerde faaliyet gösteren şirketler KOSGEB desteğinden yararlanamazlar.
KOSGEB hangi mesleklere hibe veriyor?
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
KOSGEB 2024 başvuruları ne zaman?
KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375.000 TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı birinci yarıyıl başvuru dönemi 10 Mayıs-28 Haziran 2024, ikinci yarıyıl başvuru dönemi ise 1-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacak.
Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?
Şahıs şirketleri 10.000 TL, limited şirketler ve anonim şirketler ise 20.000 TL hibe başvurusunda bulunabiliyor. Ancak girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını ise 10. madde kapsamındaki başlangıç desteğinden yararlanabiliyor.
Kendi işini kuracaklara 500 bin TL başvuru nereden yapılır?
Başvuru Formları Girişimci Destek Programı’na başvuru formu (e-devlet üzerinden doldurulacaktır) Girişimci Destek Programı’na başvuru formu (e-devlet üzerinden doldurulacaktır)
KOSGEB’den alınan para geri ödeniyor mu?
Bu destek kapsamında gerçek kişi olarak kurulan şirkete 5.000 TL, tüzel kişi olarak kurulan şirkete ise 10 TL destek verilecek.
Devlet hangi işlere hibe veriyor?
Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik olmak üzere her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.
2024 hibe Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
Çağrı başvuruları başladı. KOSGEB’in İş Geliştirme Desteği 2024 Girişimci Destek Programı’nın 2. Çağrısına başvurular 1-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
KOSGEB onaylandıktan sonra para ne zaman yatar?
Program kapsamında yapılacak iadeler; Ödemeler, programın tamamlanma tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönemle 4 aylık periyotlar halinde 6 eşit taksitte yapılacaktır. İlk taksitin geri ödeme tarihi, programın tamamlanma tarihini takip eden 12 aylık süreyi takip eden ilk iş günü olacaktır.
KOSGEB desteği almak için ne yapmalıyım?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler.
KOSGEB hangi iş alanlarına destek veriyor?
KOSGEB, birçok iş alanı ve sektördeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri destekliyor. KOSGEB desteği genel olarak inovasyon, araştırma ve geliştirme, teknoloji transferi, pazar erişimi, iş geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsıyor.
KOSGEB başvuru 2024 ne zaman?
KOSGEB, 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı tavanını 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 1. dönem başvuruları 10 Mayıs-28 Haziran 2024 tarihleri arasında, 2. dönem başvuruları ise 1-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapıldı.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler.
Şahıs şirketi KOSGEB desteği alabilir mi?
Şahıs şirketleri 10.000 TL, limited şirketler ve anonim şirketler ise 20.000 TL hibe başvurusunda bulunabiliyor. Ancak girişimci genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını ise 10. madde kapsamındaki başlangıç desteğinden yararlanabiliyor.